Hírek / Sport

A MOL Alapítvány által támogatott Gaál Zsóka a mezőny egyetlen leány tagjaként ült asztalhoz a versenyen. A magyar válogatott nem kezdte jól az Eb-t, a csehek első számú csapatával szemben remizett (2-2) a Ruck Róbert nagymester vezette csapat. A mieink aztán a folytatásban szépen belelendültek a játékba: két vállra fektették a házigazdák harmadik számú együttesét (3-1), és a beloruszokat (2,5-1,5), majd az addig hibátlanul vezető lengyeleknél (2,5-1,5) is jobbnak bizonyultak.

Az utolsó előtti körben a magyar csapat bravúros sikert ért el Izrael ellen (2,5-1,5). A zárófordulóban alulmaradtunk ugyan a törökökkel (1,5-2,5) szemben, de a mieink így is dobogón zártak, bronzérmet szereztek. A 12 éves Zsóka öt mérkőzésen kapott lehetőséget, három sikerrel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel zárta az Eb-t.

zsoka22.jpg

"Nagyon jól éreztem magam Csehországban, fantasztikus csapat tagja lehettem. A végére – bevallom – rettenetesen elfáradtam, ugyanakkor rendkívül jó érzés volt dobogóra állni és a kupát felemelni. Köszönöm csapattársaimnak az élményt és a nekünk szurkolóknak a sok biztatást! "- mondta Gaál Zsóka.

A magyar Eb-csapat tagjai táblasorrendben: Tancsa Tamàs, Tran Dàvid, Könyves Àlmos, Gaàl Zsóka, Giang Tran Nam. Csapatkapitány: Ruck Róbert nagymester.