Hírek / Sport

A mindössze 16 éves magyar versenyző ideje korosztályos világbajnoki rekord és országos csúcs, és Kis Gergő felnőtt, 3:45.68 perces, tízéves rekordjánál sem sokkal gyengébb. Zombori az első magyar férfi úszó, aki teljesítette az A szintet férfi 400 gyorson a tokiói játékokra.

A Budafóka SE 16 éves kiválósága már a délelőtti előfutamban is hatalmas időt repesztett, 3.46:97-es ideje egyéni és egyben junior világbajnoki rekord is volt egyben. Az esti program első döntőjében is hasonló taktikát választott, mint délelőtt: nagyon belekezdett a 400 méteres távba, az első három hosszon vb-rekordon belül úszott, és a táv feléig magabiztos előnye volt.

zombor11-fit-790x10000.jpg
(fotó: www.molcsapat.hu)

Háromszáz méternél már az ausztrál Thomas Neill és az amerikai Jake Mitchell is felúszott a magyarra, az angolszász duóból előbbi tudta tartani a lépést Zomborival, aki hatalmas hajrában, 3.46:06-os - olimpiai A szintes - idővel győzött, azaz kilenc tizeddel javította meg a világbajnoki rekordot, és megszerezte a vb és a magyar küldöttség első aranyérmét.