Hírek / Művészet-tudomány

A 2020 őszén meghirdetett felhívásra összesen 202 pályázat érkezett be. 

A pályázatokról szakmai előszűrést követően zsűri mondott véleményt, amelyben idén Devich Márton a Bartók Rádió igazgatója, Pázmány Karolina Ágnes vizuális nevelés tanár, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanszékvezető-helyettese és Pertis Szabolcs, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziuma matematika-fizika szakos tanára, népzenész működött közre.

A MOL Alapítvány kuratóriuma végül összesen 59 pályázót tudott támogatásban részesíteni összesen közel 19 millió Ft összegben.

A 10-18 éves korosztályból 48 egyéni, egy páros és 3 csoportos támogatott van, ők összesen 16,2 M Ft támogatáson osztoznak.

A 18-23 éveseknek szóló Klasszis kategóriában hét egyéni pályázó részesült összesen 2,7 M Ft támogatásban.

A díjazottak között közel azonos arányban kapták meg idén a támogatást a zenei, képzőművészeti és tudományos tehetségek. 

A járvány miatt több volt az eszközvásárlási igény, amely nem könnyítette meg a kuratórium dolgát, mivel a hangszerek, számítástechnikai eszközök beszerzése mindig magasabb támogatási igényeket jelent.

A szerződéskötést követően a fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást.

A díjazottak teljes listája itt tekinthető meg.

A MOL Alapítvány 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig több mint 3000 művészeti vagy tudományos pályára készülő, vagy már ott tevékenykedő fiatal fejlődését segítette.