Hírek / Díjak

„Azóta minden egyes hossz, amit pillangóban leúszok edzésen, olyan érzés, mintha ott lennék a Duna Arénában, és azt a bizonyos 100 pillét úsznám. ” – mesél a hazai rendezésű úszó világbajnokságon szerzett ezüstérméről a 17 éves Milák Kristóf úszótitán Korsós Kristóf, Zsoldos Balázs és Kántor Zoltán díjnyertes riportjában, az M4 Sport műsorában.

A Média a Tehetségekért Díjjal a MOL és az Új Európa Alapítvány már hatodik éve jutalmazza azokat az újságírókat, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.

A Média a Tehetségekért Díj pályázat tv/videó kategóriájában első díjat nyert Kilyén Tamás „Az utat nem látni kell, hanem végig menni rajta” című, az El Camino zarándokutat teljesítő Fóris Norbert látássérült judotehetségről szóló riportja az RTL Magyarország műsorában. A rádió kategória első helyezettje Csűrös Csilla lett, a Kossuth Rádió „Történet hangszerelve: Szegedi Melinda” című riportjával, mely az okosfáslit megalkotó fiatal tudóslányt és találmányát mutatja be.

A nyomtatott sajtó jelöltjei között Sashegyi Zsófia, a Magyar Nemzet Magazin újságírója „A vikingek napköveitől a fenyegető fénycsapdákig” című riportjával ért el első helyezést, amelyben Farkas Alexandrát, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának légkör- és környezetoptikai jelenségekkel foglalkozó kutatóját kérdezi szakmájáról. Az online pályázati anyagok között a zsűri Szabó Ádám Varga Tamásról szóló cikkét találta a legjobbnak, mely "Magyar fiú rajzolja az Operaház fantomja képregényverzióját” címmel jelent meg a fidelio.hu-n.

A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 280 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, Keresztes Ilona, az MTVA munkatársa és Székely Dávid, az M4 sport vezető szerkesztője.

A díjazottak listája elérhető a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon.

media_a_tehetsegekert_dij.jpgsshegyi-zsofi-mgyr-nemzet-mgzin.jpgmrton-rpd-mgyr-ktolikus-rdio.jpgngy-dniel-es-mgyr-andor-mkoi-vrosi-televizio.jpgszollr-domokos--mol-csoport-kommunikcios-igzgtoj.jpgvogyerk-aniko-musorvezeto.jpgmgyr-andor-es-ngy-dniel-mkoi-vrosi-televizio.jpgszollr-domokos--mol-csoport-kommunikcios-igzgtoj-es-korsos-kristof-m4-sport.jpgmedi--tehetsegekert-dij.jpgszollr-domokos--mol-csoport-igzgtoj-es-kilyen-tms-rtl-mgyrorszg.jpgillenyi-blzs--hvg-korbbi-szerkesztoje-es-leirer-time-nullhtegyhu.jpgillenyi-blzs--hvg-korbbi-szerkesztoje-es-torok-ferenc-ritmus-es-hng-blog.jpgszbo-dm-fideliohu-es-illenyi-blzs--hvg-korbbi-szerkesztoje.jpgdebreczeni-kis-helg-es-domeny-krisztin-zitherndom.jpgmedi--tehetsegekert-dij_1.jpgmedi--tehetsegekert-dij_2.jpgkeresztes-ilon-z-mtva-munktrs-es-kutsi-judit-trend-fm.jpgkeresztes-ilon-z-mtva-munktrs-es-mrton-rpd-mgyr-ktolikus-rdio.jpgkeresztes-ilon-z-mtva-munktrs-es-csuros-csill-kossuth-rdio.jpgjoo-zsuzs-uj-neplp-es-bodis-andrs---heti-vlsz-foszerkeszto-helyettese.jpgsshegyi-zsofi-mgyr-nemzet-mgzin_1.jpgmedi--tehetsegekert-dij_3.jpgmedi--tehetsegekert-dij_4.jpg