Hírek / Jószolgálati nagykövet

Forgatáson Ónodi EszterA Gyermekszem Egyesület több mint 10 éve szervez filmkészítő szakköröket gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára. Ezeken a csoportos, kreatív és terápiás hatású foglalkozásokon a gyerekek, megfelelő szakemberek irányításával és segítségével, maguk tervezte és gyártotta filmekben életük nehéz pillanatait, esetleges traumatikus élményeit fogalmazzák meg és dolgozzák fel. Azon túl, hogy megismerkedhetnek a filmkészítés titkaival, a szakkör egy értelmes és célirányos tevékenység nyújtotta örömmel segíti pszichés fejlődésüket.

A június 3-ai forgatáson a gyermekek monitoron követhették végig a novemberben bemutatásra kerülő Aranyélet című sorozat egyes jeleneteinek felvételét, amiben Ónodi Eszter egy krimibe oltott családi drámában a feleség és kétgyermekes Monitoron keresztül követték a forgatástanyuka szerepét játssza. Ezt követően a színművésznő vezetésével a gyerekek bejárhatták az éppen felvett jelenet díszleteit, a szakemberek röviden elmagyarázták nekik a forgatás menetét. A színésznővel való találkozás és a profi filmes környezet hatalmas élményt jelentett a gyermekek számára.

„Nem csak a gyermekek számára volt izgalmas ez a délután. Igazi érdeklődő kis tehetségekkel találkozhattam és öröm volt velük beszélgetni a filmezés kulisszatitkairól. Remélem sikerült felejthetetlenné varázsolni a napjukat! ” – mondta a Katona József Színház színészművésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete.

Gáborné Haáz Andrea, a MOL Új Európa Alapítványának ügyvezetője elmondta, hogy „a MOL Gyermekgyógyító Program lassan 10 éve támogat olyan nonprofit szervezeteket, amelyek élmény- és művészetterápiás programjukkal segítik a gyermekek gyógyulását. A foglalkozásokon elsődleges cél a gyermekek lelki gyógyulásának segítése. A filmkészítés technikájának elsajátítása ehhez élményterápiás eszköz, ami a gyerekektől ugyanakkor komoly munkát kíván meg. De amikor látják megvalósulni saját ötleteiket, forgatókönyvüket, látják a munka eredményét, az nagyon komoly motiváló erőt ad nekik a későbbiekre."

 

Ónodi Eszter meginterjúválása