Hírek / Díjak

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig 85 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2016-ban beérkezett több mint 700 jelölés közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők áldozatkész munkájukkal, példamutatásukkal és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

A díjátadón köszöntőt mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója. „Akkor lesz erős egy vállalat, az ország és az egész régió, ha már most gondol a jövőre, és már most megalapozza későbbi sikereit. Ezért hirdettük meg tavaly ősszel a MOL-nál a következő 15 évre szóló stratégiánkat, és ezért nagy tisztelettel adózunk a jó pedagógusok előtt. Ők azok, akik az első valódi lépéseket megteszik a jövő sikereiért.” – mondta beszédében Fasimon Sándor.

A 2016. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem tanár (Budapest), Dr. Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Dr. Minda Mihály matematika-, számítástechnika-, fizikatanár (Vác), Takács Attila informatika-, matematika-, fizikatanár (Budapest). A sportszakemberek között Kegye Tibor úszás és triatlonedző (Budapest), Sinkó Andrea aerobikedző (Budapest) és Zámbó Tibor kézilabdaedző (Mezőszilas) részesült az elismerésben.

A díjakat a MOL Magyarország vezetői, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, valamint Sipos Mihály a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

Több mint tíz évvel ezelőtt, 16 éves koromban lettem az Új Európa Alapítvány egyik támogatottja, amely óriási segítséget, megnyugtató hátteret és nagy motivációt jelentett számomra fiatal sportolóként. Az alapítvány szellemisége, szociális érzékenysége és a képviselt értékek nagyon közel állnak hozzám, ezért az elmúlt években is örömmel vállaltam minden feladatot és felkérést, ezzel is igyekeztem valamennyire viszonozni a kapott támogatást. Büszke és boldog vagyok, hogy ebben az évben mindezt már az Új Európa Alapítvány nagyköveteként tehetem meg” – emelte ki beszédében Szilágyi Áron.

Az ünnepélyes díjátadó keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2017. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

mol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_12.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_1.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_14.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_2.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_13.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_3.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_17.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_5.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_15.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_6.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_20.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_8.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_19.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_9.jpgmol-mester-m-dijatado-2017-marcius_1.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_10.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_16.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_11.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_18.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_22.jpgmol-mester-m-dijatado-2017-marcius.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_7.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_4.jpgmol-mester-m-dijtdo-2017-mrcius_21.jpg

Ismerkedjen meg díjazottainkkal, nézze meg a munkásságukat bemutató kisfilmeket!