Hírek / Díjak

Segítő Diákok 2017. pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az Iskolai Közösségi Szolgálat során szerezhető pozitív tapasztalatokra és jó példák felmutatásával egyre több diákot, pedagógust és fogadó intézményt ösztönözzön arra, hogy minél több és jobb színvonalú iskolai közösségi szolgálati projektet valósítsanak meg.

A pályázatra fogadó intézmények és tanárok jó gyakorlatok megosztásával, diákok fotós-filmes anyagokkal illusztrált élménybeszámolókkal nevezhettek. A november 30-ai határidőig a három kategóriában közel 40 pályázat érkezett be, amelyek közül az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által felkért szakértők tettek javaslatot a díjazottakra, akik az EKE OFI által felajánlott vásárlási utalványt, az Új Európa Alapítvány által felajánlott tiszteletdíjat, valamint tárgyi ajándékokat kaptak.

A Patrona Hungariae Iskolaközpontban szervezett díjátadó rendezvényen Sipos Imre, az EMMI pedagógusképzés és –továbbképzés átalakításának koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója köszöntötte a díjazott és jutalomban részesült pályázókat. Az IKSZ helye a köznevelési rendszerben című kerekasztal-beszélgetésen Sipos Imre mellett részt vett Gáborné Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány ügyvezetője, Fehérpataky Balázs, a Patrona Hungariae Gimnázium igazgatója, F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója, Horváth Péter Zsolt, a Magyar Vöröskereszt Fővárosi szervezetének igazgatóhelyettese és Mézes József, a Veszprémi Szakképzési Centrum munkatársa.

A jutalomban részesült és a nyertes pályázók bemutatták az Iskolai Közösségi Szolgálatban végzett munkájukat. Ezek a bemutatók pontosan illusztrálták, hogy milyen sokszínű tud lenne az IKSZ. Közösségi szolgálatosként meg lehet alapozni egy biológiai kutatást, körbe lehet biciklizni a Tisza-tavat vakokkal és gyengénlátókkal tandem kerékpáron ülve, részt lehet venni egy kisváros közösségi terének a fejlesztésében, nemzeti emlékezetünkért is tehetünk oly módon, hogy közösségi szolgálatosként hadisírokat gondozunk, de lehet az is a célunk, hogy jobban elfogadtassuk kortársainkkal a mozgássérülteket.

A rendezvény végén Sipos Imre és Gáborné Haáz Andrea átadták az okleveleket és a díjakat.

A díjazottak listája itt megtekinthető.

A nyertes pályamunkák bemutatói a www.kozossegi.ofi.hu oldalon lesznek elérhetők.

kovacs_nora_varhegyi_csaba_fenyi_gyula_jezsuita_gimnazium_es_kollegium_miskolc_diak_3_helyezett.jpggiricz-nikolett-gyori-szolglttsi-sc-kossuth-ljos-kozepiskolj-es-kollegium-dik-2-helyezett.jpg-tti-eszter-ptron-hungrie-ktolikus-iskolkozpont-budpest-dik-1-helyezett.jpgkecskes-ferenc-bgszc-budi-kozepiskolj-pedgogii-jo-gykorlt-3-helyezett.jpgmrki-jozsefne-gyori-szolglttsi-sc-kossuth-ljos-kozepiskolj-es-kollegium-pedgogii-jo-gykorlt-2-helyezett.jpgborsosne-pku-bet-vci-szkkepzesi-centrum-boronky-gyorgy-muszki-szkgimnzium-es-gimnzium-pedgogii-jo-gykorlt1-helyezett.jpgmegulesz-gbriell-pentele-crits-dunujvros-fogdo-intezmeny-3-helyezett.jpgszilgyi-ngy-ann-kulturaktiv-egyesulet-pecs-fogdo-intezmeny-2-helyezett.jpgtothne-dr-kiss-orosz-mri-vkok-es-gyengenltok-integrlo-es-sportegyesulete-eger-fogdo-intezmeny-1-helyezett.jpg