Hírek / Sport

A magyar válogatott harmadik bronzérmét szerezte a budapesti Grand Prix-versenyen a mindössze 18 éves kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, EYOF-győztes, Sipőcz Richárd ( 100 kg) - írja az Utánpótlássport.

A Széchenyi Egyetem SE versenyzőjének napját az ipponok jellemezték: a főtáblán a kazah Jerasszil Hazibajev és a nyolcaddöntőben a kínai Jüan Sao-tong ellen is így nyert, aztán a negyeddöntőben a japán Kageura Kokoro ellen így veszített, majd a vigaszág első mérkőzésén ugyancsak ipponnal győzött a szlovén Vito Dragic ellen. Pedig utóbb szorult helyzetből kellett kikecmeregnie, hiszen egy intésre állt a leléptetéstől, amikor egyetlen másodperccel az alapidő vége előtt inkább megnyerte a párharcot, így végül is „alulról” ért el a bronzmeccsig.

sipocz-dubapesten.jpg

Ott a 26 éves orosz Anton Krivobokov várta a MOL Alapítvány által támogatott versenyzőt, aki a legutóbbi négy GP-n a 3–7. helyek között zárt, egyébként pedig a 21. a felnőtt-világranglistán, ahol a 18 esztendős, még jobbára a juniorok között versenyző Sipőczöt a 215. helyen jegyzik éppen. Ám lassan a nagyok között is leteszi a névjegyét, hiszen ezen a bronzmeccsen korán végrehajtott egy vazari értékű akciót, amelyet ugyan kiegyenlített Krivobokov, de aztán a magyar fiú ismét akcióba lendült, és 1:21-gyel a vége előtt ipponnal megnyerte a meccset!
Erre várt a BS, hogy ünnepelhessen a hazai GP utolsó napján is: a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok Sipőcz felnőttek közti bravúrját pedig lehetett, úgyhogy zúgott is a tapsvihar, teljes joggal természetesen!

(fotó: www.utanpotlasport.hu)