Hírek / Jószolgálati nagykövet

Az Új Európa Alapítvány által támogatott egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete fennállásának 15. évfordulóját egy különleges programmal ünnepelte. A "KÖSZ, hogy tekerünk!" tandemtúrán Szilágyi Áron olimpikon kardvívó látássérültekkel és segítőikkel, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Iskolájának diákjaival közösen biciklizett a Tisza-tó egy 25 kilométeres szakaszán. Az iskolai közösségi szolgálatukat végző középiskolás diákok a KÖSZ! Program keretében vettek részt a kerékpártúrán, mely Tiszafüredről vezetett át Abádszalókra. A program során a látássérültek megtapasztalhatták a kerékpározás nyújtotta élményt, a közösségi szolgálatos tanulók pedig hozzájárulhattak ahhoz, hogy az aktív, fogyatékkal élő társaik a szabadban sportolhassanak. A résztvevő látássérültek látó társuk segítségével együtt tekertek tandemkerékpárjaikon.


A sportegyesület programjával a környezettudatos életmódot is népszerűsíteni kívánta. 2014 - 2016 között a KÖSZ! Program összesen 275 projekt létrejöttét támogatta több mint 62 millió forint értékben. A projektek során 3900 középiskolai diák végezhette el iskolai közösségi szolgálatát. A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete egyike a 2016-ban KÖSZ! Program által támogatott szervezeteknek.

„Mindig olyan jó ügyek mellé igyekszem odaállni, amivel teljesen azonosulni tudok. A Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének programja kifejezetten ilyen kezdeményezés, hiszen a sporton keresztül hozza össze a látássérülteket és épeket.” – mondta el az eseményen Szilágyi Áron kardvívó, aki 2017-től a MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagyköveti feladatait látja el.

tothne-dr-kiss-orosz-mri--vgyse-elnoke-es-szilgyi-ron-ketszeres-olimpii-bjnok-krdvivo-z-uj-europ-alpitvny-joszolglti-ngykovete.jpgszilgyi-ron-ltsserultekkel-tndembiciklizett-tisz-tonl_4.jpgszilgyi-ron-ltsserultekkel-tndembiciklizett-tisz-tonl_2.jpgszilgyi-ron-ltsserultekkel-tndembiciklizett-tisz-tonl_1.jpgszilgyi-ron-ltsserultekkel-tndembiciklizett-tisz-tonl_3.jpgszilgyi-ron-es-tothne-kiss-orosz-mri.jpgszilgyi-ron-es-tothne-kiss-orosz-mri_1.jpgszilgyi-ron-ltsserultekkel-tndembiciklizett-tisz-tonl.jpgszilagyi-aron-latasserultekkel-tandembiciklizett-a-tisza-tonal.jpg