Támogatottak / Művészet-Tudomány

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány 2012

kovacsattila01.jpg
Kovács Attila Roland (1997)
festészet, Miskolc
Kovács Attila Roland, a miskolci "kis Picasso" 8 éves kora óta vesz részt rendszeresen egyéni és csoportos kiállításokon, olajfestményeinek száma mára meghaladja az 550-et.
Több ízben képviselte hazánkat nemzetközi versenyeken, 2007-ben az USA-ban a 3. Művészeti Olimpián 100 ország 3 millió pályázója közül aranyérmet nyert, 2011-ben a 18. Világ Gyermekrajz versenyen Japánban különdíjat kapott, s szintén különdíjjal jutalmazták a 4. Művészeti Olimpián Washingtonban. A 15 éves fiú 2013-ban tervei szerint elsajátítja a rézkarc és a szitanyomás technikáját, valamint újabb pályázatokon indul, képeit kiállításokra viszi. A MOL Tehetségtámogató Program Attila művészeti eszközeinek vásárlásához járult hozzá.
gaaleszter.jpg
Gaál Eszter (1999)
hegedű, Budapest
Gaál Eszter hegedűtanulmányait 2012-ig a Tóth Aladár Zeneiskolában a MOL Tehetséggondozásért Díjjal kitüntetett Ácsné Szily Éva irányításával végezte, ősztől a Zeneakadémia Kivételes Tehetségek Előkészítő Osztályának hallgatója.
Tehetségét országos és nemzetközi versenyeken bizonyította, és fellépett többek között a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon valamint a Művészetek Palotájában. Az Új Európa Alapítvány segítségével saját mesterhegedűjén készülhet a versenyekre. Eszter húga, Julianna is kiváló eredményekkel hegedül
szaboattila01.jpg
Szabó Attila (1994)
fizika, Pécs
Az elméleti fizikusnak készülő Szabó Attila a pécsi Leőwey Klára Gimnázium 12. osztályos tanulója, korosztálya egyik legnagyobb természettudományos tehetsége.
Fizikából, matematikából és informatikából számos országos versenyt nyert már meg, nemzetközi eredményei révén pedig a szakma mellett a szélesebb nyilvánosság is megismerhette. Eddigi legnagyobb sikerét 2012. nyarán érte el, amikor nagy fölénnyel abszolút első helyezést ért el a 43. Nemzetközi Fizika Diákolimpián, és megnyerte a tanév folyamán zajló levelezős pontversenyt, a Physics Cup-ot is. Attila érettségi után tanulmányait az ELTE vagy Cambridge fizika tanszékén szeretné folytatni. Tanulmányait, versenyzését 2007 óta segíti a MOL Tehetségtámogató Program.

MOL Tehetségtámogató Program Klasszis 2012

kovacskitti3.jpg
Kovács Kitti (1988)
festészet, Budapest
Kovács Kitti a Magyar Képzőművészeti Egyetemen hatodéves festőművész szakos hallgatója, mestere Nagy Gábor és Gaál József. Nonfiguratív képeinek többségét vegyes technikával készíti.
Alkotásait számos kiállításon bemutathatta már, többek között a Miszla Art Kulturális Központban (2012), a Csongrád Galériában, a zsámbéki Lámpás Galériában (2011), a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és a Godzsu Udvarban (2010). 2012 őszén a MOL Tehetségtámogató Program fiatal művészeivel együtt állította ki festményeit a Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáron. Állandó tagja a Csongrádi Művésztelepnek, jelenleg az Elnök Utcai Művésztelepen készíti diplomamunkáját. Szívesen kipróbálja magát új technikákban is, 2007-ben Picasso, 2008-ban Leonardo munkái ihlette divatbemutatóra tervezett ruhákat.