Zöld Oázis

Helyi igények, zöld megoldások - az új Zöld Oázis pályázat célja a helyi közösségek támogatása Magyarországon, különösen az olyan projekteké, amelyek zöld terek létrehozásával és fenntartásával segítik a helyi közösségek szépségét és élhetőségét.

Pályázatunk révén olyan kezdeményezéseket kívánunk ösztönözni, amelyek a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében erősítik a város-vidék együttműködést. A támogatott kezdeményezések közé tartozik közösségi funkciójú zöld terek létrehozása és fejlesztése, beleértve közparkok, iskolaparkok, és tanösvények létesítését vagy rehabilitációját. Emellett, a pályázat lehetővé teszi társasházak belső udvarainak zöldítését és közösségi kertek létesítését, amelyek hozzájárulnak a helyi közösség életminőségének javításához és a fenntartható környezet kialakításához.

A pályázat során elnyerhető támogatást különböző költségek finanszírozására lehet felhasználni, mint például szakértői díjak, anyag- és eszközköltségek, valamint szolgáltatási költségek. Kiemelten előnyben részesítjük azokat a pályázókat, akik az infrastruktúra kialakításánál természetes anyagokat használnak és a helyi beszállítóktól szerzik be az építőanyagokat, ezzel is támogatva a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot. A támogatott projekteknek közösségi célokat kell szolgálniuk, és a pályázóknak vállalniuk kell, hogy a projekt megvalósításától számított legalább három évig üzemeltetik a létrehozott zöld tereket a közösség számára.

A 2024-es pályázatunk nyerteseinek listáját hamarosan közzétesszük és részletesen bemutatjuk a közösségi oldalainkon.

Kérjük, kövessék figyelemmel weboldalunkat és közösségi oldalainkat, hogy időben értesüljenek a legfrissebb pályázati lehetőségekről.